Ефективно ли е зелено кафе за отслабване?
Зеленото кафе съдържа голямо количество Chlorogenic acid (ACG),която е важен и основен елемент за метаболизма. Също така Green Coffee Bean Extract притежава силни бактерицидни свойства и е силен антиоксидант.Но не само хлорогенната киселина е толкова важна. Азиатски учени открили, че много по-важно е действието на хлорогеновата киселина в комбинация с кофеин. Точно свързването на тази киселина с кофеин има много интересен ефект–намалява в голяма степен усвояването на захарта, приемана чрез храната и така намаля възможността тя да се складира в организма под формата на излишна мастна тъкан. Благодарение на систематичния прием на zeleno kafe, количеството мастна тъкан в организма може да се намали с около 15-30%.
Какво всъшност е Зелено кафе?
Това са просто кафени зърна от който и да било вид кафе, които не са били подложени на термична обработка и не са преминали процес на ферментация. Заради това обаче вкусът и ароматът на зеленото кафе нямат нищо общо с прекрасното ухание на печеното кафе. Зеленото кафе е кисело, а когато се запари ароматът му е слаб. Ето затова тази напитка не се пие от любителите на кафето, а главно от тези, които искат да отслабнат.Поради киселия си и не до там приятен вкус ,предпочитан вариант е екстракт от зелено кафе ,чиято главна действаща съставка е Хлорогенна киселина-ACG
Екстрак от зелено кафе действа
на клетъчно ниво, успявайки да улови глюкоза -6 фосфата, съдържащ се в
ядрото на клетките, като го променя необратимо, превръщайки гликозина,
отговорен за процеса на ферментация , в глюкоза, която се усвоява по-лесно от Вашия организъм.
Как действа Хлорогенна киселина в Зеленото кафе ?
Хлорогенна киселина ускорява биогенезата на клетките,тя играе съществена роля в образуването на ензими, протеини, липопротеини и на мастни киселини, което подпомага възпроизвеждането на производните им. Кои са най-важните производни за човешкия организъм,това са хормоните-тестостерон, естроген и прогестерон и витамините. Хлорогенна киселина като цяло ускорява 100 % метаболизма.
Хлорогенна киселина,
подпомага отделянето на половия хормон естроген по биологичен
начин,който е особенно необходим за доброто здраве и красота с
напредването на възрастта на жените.Така Chlorogenic acid запазва
еластичността на кожата и блясъка на косата.
Хиалороновата киселина, която се отделя при биогенезиса, спомага за това Вашата кожа да изглежда свежа и Хидратирана.Екстракта от зелено кафе под формата на зелено кафе таблетки,подобрява
метаболизма, и води до освобождаване на
антиоксидантни вещества. Те се свързват със свободните радикали, (които
отделят отровни оксиди и са главни причинители за стареенето) като
спират вредното им влияние върху организма. При продължителна употреба на zeleno kafe,телесните мазнини намаляват и теглото се редуцира ,без загуба на
мускулна
маса!Ако започнете да губите мускулна маса ,обмяната се забавя и процеса
на отслабване става труден и мъчителен. Което е важно ,за всеки човек
решил да се погрижи за тялото и здравето си. Green Coffee Bean Extract подпомага
отделянето на половите хормони тестостерон и естроген по естествен път
чрез биогенеза. Тези хормони са основни за
сексуалното желание, активност, и либидо.Както и за доброто
физическо състояние на всеки човек,независимо от пол и социален статус.
Кои растения съдържат Хлорогенна киселина-ACG
Хлорогенната киселина ( Chlorogenic Acid ) е естер на кафената
киселина и хининовата киселина и е основно фенолно съединение в кафето.
Получава се от плода и листата на покритосеменни растения.В
традиционната китайска медицина, главен източник на Chlorogenic Acid е
цвете наречено Лоницера ,както китайците го наричат Jin yin
hua.Екстрактите от от китайското растение се стандартизират според
съдържанието на Chlorogenic Acid, като в повечето случаи, това е около
25-27%. Кората на
Еукомията и плодовете на Гарденията са също сериозни източници
на Chlorogenic Acid, от които се приготвят стандартизирани до 21%
екстракти. Тези екстракти осигуряват доза от около 1 грам ACG от
всеки 4-5 грама екстракт, което представлява доста съществено
количество. Други китайски билки известни със съдържанието си на ACG
са хризантема, плодовете на глог,
листата от артемизия, и листа от епимедиум. В западната билкова
медицина, листата от артишок са известни със съдържанието си
на Chlorogenic Acid,техните екстрактите обикновено се стандартизират до
15%. Други лечебни билки, които съдържат хлорогенна киселина
са корените от репей и глухарче, както и корен от ехинацея.
Множество изследвания показват, че екстракт от zeleno kafeпод формата на зелено кафе таблетки, значително намалява натрупването на мастна тъкан и подобрява инсулиновата резистентност.Направените изследвания на гладно и получените резултати на кръвна Захар и инсулин в плазмата показват, че инсулиновата чувствителност е повишена при прием на зелено кафе екстракт.Подобрение на инсулиновата чувствителност е потвърдено и от Western блот анализ на сигнални молекули инсулин, свързани с мембрана и GLUT4.
Наличието на 5-CQA и други полифеноли в екстракт от зелено кафе ,може да предотврати наддаване на телесно тегло и повишаване на инсулиновата чувствителност.Тези благоприятни ефекти са вероятно поради подтискането на гени, свързани с адипогенеза.Като цяло, екстракт от зелено кафе, се използва като терапевтично средство, което предотвратява затлъстяването и метаболитния синдром.
В нашата статия за Лептин разгледахме едно откритие направено през 1996 година ,което посочва,като основна причина за затлъстяването ниските нива на Хормона лептин.Високите нива на Лептин регулират нашите килограми.Тъй като секрецията и нивата на хармона лептин от мастните тъкани е в положителна корелация с TG натрупване в адипоцитите, плазмените нива на лептин са точен биомаркер за оценка на затлъстяването.Нараствания на серумните нива на лептин обикновено се появяват заедно с хипертрофия на адипоцитите.В направено проучване, се посочват по-високи плазмени нива на лептин при прием на екстракт от зелено кафе.
Множество изследвания показват, че екстракт от zeleno kafeпод формата на зелено кафе таблетки, значително намалява натрупването на мастна тъкан и подобрява инсулиновата резистентност.Направените изследвания на гладно и получените резултати на кръвна Захар и инсулин в плазмата показват, че инсулиновата чувствителност е повишена при прием на зелено кафе екстракт.Подобрение на инсулиновата чувствителност е потвърдено и от Western блот анализ на сигнални молекули инсулин, свързани с мембрана и GLUT4.
Наличието на 5-CQA и други полифеноли в екстракт от зелено кафе ,може да предотврати наддаване на телесно тегло и повишаване на инсулиновата чувствителност.Тези благоприятни ефекти са вероятно поради подтискането на гени, свързани с адипогенеза.Като цяло, екстракт от зелено кафе, се използва като терапевтично средство, което предотвратява затлъстяването и метаболитния синдром.
В нашата статия за Лептин разгледахме едно откритие направено през 1996 година ,което посочва,като основна причина за затлъстяването ниските нива на Хормона лептин.Високите нива на Лептин регулират нашите килограми.Тъй като секрецията и нивата на хармона лептин от мастните тъкани е в положителна корелация с TG натрупване в адипоцитите, плазмените нива на лептин са точен биомаркер за оценка на затлъстяването.Нараствания на серумните нива на лептин обикновено се появяват заедно с хипертрофия на адипоцитите.В направено проучване, се посочват по-високи плазмени нива на лептин при прием на екстракт от зелено кафе.
Няма коментари:
Публикуване на коментар